Aanvragen voor het nieuwe schooljaar

Vanaf 15 april beginnen wij weer met de aanvragen voor het nieuwe schooljaar. Alle bekende cliënten ontvangen in de week van 8 april een mail met het verzoek een afspraak met ons te maken.

Ook al bent u in de afgelopen 2 maanden door ons gezien, voor het nieuwe schooljaar moet er alsnog een nieuwe screening gedaan worden.

Aangezien kinderen die voor het eerst naar het voortgezet onderwijs  of een Curio gaan, krijgen voorrang in de planning omdat deze kinderen schoolmaterialen (een laptop) nodig hebben.

Deze moet als het kan voor de vakantie aangevraagd zijn.

Efteling

Wij hebben de komende jaren een flink aantal vrijkaarten voor De Efteling. Deze kaarten willen wij u aanbieden, maar wij doen deze actie niet alleen.

Voor deze, en eventuele toekomstige acties, werken wij samen met Stichting Quiet die voor ons de uitnodigingen verstuurt.

Stichting Quiet verstrekt aanbiedingen zoals dagjes weg, kappersbezoek, kinderfeestjes en nog veel meer waar u misschien ook voor in aanmerking kunt komen. 

Indien u in aanmerking wilt komen voor deze leuke acties, moet u zich wel eerst persoonlijk aanmelden bij Stichting Quiet. Dit kunnen wij helaas niet voor u doen.

Aanmelden voor inschrijving kan via: Christa@Quiet.nl. Graag ook telefoonnummer vermelden. Zij zal contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.

Gezamenlijk willen wij ervoor zorgen dat u en uw kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten. Dus meld u snel aan bij Stichting Quiet!!

Leergeld op Meedoen Festival

Op 7 november 2023 was Stichting Leergeld Roosendaal, samen met veel andere instanties, aanwezig in de Kring in Roosendaal op het ‘Meedoen Festival’ georganiseerd door het Werkplein. Onze medewerkers informeerden bezoekers over Leergeld. Dit heeft geleid tot een mooi aantal nieuwe contacten!

Opzet & organisatie van het Meedoen Festival 
Alle uitkeringsgerechtigden uit Roosendaal zijn uitgenodigd. Zij ontvingen begin oktober een aankondigingskaart en sinds deze week een persoonlijke ticket met consumptiebon. De deelnemende organisaties zijn onderverdeeld in 5 categorieën: financiën (geld & inkomen), trajecten (jouw ontwikkeling), hulpverlening (hulp voor jou), sociale activering (meedoen) en werk (werk & opleiding). 

Er is aan alles gedacht. Als de bezoekers binnenkomen ontvangen ze een gevulde goodiebag. Er is live muziek, een kinderhoek, drinken met wat lekkers en bij de uitgang komt een foodtruck.  

Gerda Geerligs “Vrijwilliger in het zonnetje”

Tijdens de bestuursvergadering van Leergeld is onze coördinator Gerda als vrijwilliger in het zonnetje gezet. Deze onderscheiding wordt jaarlijks toegekend door Leergeld Landelijk. Gerda heeft deze ontvangen omdat zij al 9 jaar vrijwillig werkt als coördinator bij onze stichting. Dat betekent dat ze  2 dagen per week op ons kantoor alle werkzaamheden uitvoert die noodzakelijk zijn om de stichting te laten functioneren. Ze begeleidt de intermediairs, voert de planningen administratie uit, beantwoordt de telefoon, is linking-pinn tussen intermediairs en bestuur, onderhoudt de contacten, maakt de afspraken, voert de eerste selectie op toewijzingen uit enz. enz.  Ze is onmisbaar voor onze stichting, heeft veel kennis van zaken ook van andere regelingen in het kader van armoede bestrijding.  Voor veel gezinnen in armoede heeft Gerda het verschil gemaakt.

Donatie Halve Marathon

25-06-2023 Donatie Halve Marathon

Een erg mooi bedrag van € 2500 is door de deelnemers van de Halve Marathon opgebracht voor Stichting Leergeld!! 

Donatie Witheeren

Op 14 maart 2023 mocht Carina Reuvers, voorzitter Leergeld Roosendaal, het mooie bedrag van € 5800,- in ontvangst nemen van de Witheeren.

Goed Doel bij Halve Marathon

De Halve Marathon van Roosendaal heeft in 2023 Leergeld Roosendaal uitgekozen als Goed Doel.

Daar zijn wij heel erg blij mee en wij zullen er uiteraard voor zorgen, dat de opbrengst goed wordt besteed!

Wilt u meer weten over de Halve Marathon: Klik hier