Wie zijn wij?

Stichting Leergeld Roosendaal wil dat elk kind kan meedoen op school. Als dat door geldgebrek niet lukt, zoeken wij naar oplossingen.

Historie

De (huidige) Stichting Leergeld Roosendaal startte haar activiteiten in 2004. In de beginjaren waren we actief op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur. Vanaf 2013 richten we ons alleen op onderwijs en welzijn. We helpen kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen die in de gemeente Roosendaal wonen.

Voor sportaanvragen werken we samen met Stichting Paul. En voor aanvragen op het gebied van cultuur met Stichting Jeugdfonds Cultuur Brabant. Zo proberen we zoveel mogelijk kinderen te helpen.

Organisatie

Stichting Leergeld werkt met vrijwilligers. Zij weten veel van armoedeproblemen en helpen ouders met hun aanvraag. Er zijn ook vrijwilligers die de afspraken coördineren en zorgen dat de aanvragen snel en goed worden afgehandeld. De vrijwilligers werken onder verantwoordelijkheid van het bestuur. Ook de bestuursleden zijn vrijwilligers.

Beleid

We werken nauw samen met de gemeente Roosendaal. Als een gezin bij ons aanklopt voor hulp, wijzen we altijd eerst op de mogelijkheden die de gemeente biedt. Maar er is meer nodig om alle kinderen te helpen. Daarom zamelen we geld in, bijvoorbeeld via giften, subsidies en sponsoring. Met dit geld kunnen we extra steun bieden. Zo voorkomen we dat kinderen aan de zijlijn van de samenleving komen te staan.